Comment on the judgment of the General Court of 7 June 2023 (T-339 / 22)

Authors

  • Luis Javier Capote Pérez , Universidad de La Laguna. España

DOI:

https://doi.org/10.24197/reeap.261.2023.275-283

Keywords:

Trademarks of the European Union, mala fides, invalidity proceedings, unfair advantage, food products, Trademarks of the European Union, mala fides, invalidity proceedings, unfair advantage, food products

Abstract

Comment on the judgment of the General Court (Second Chamber, Extended Composition) of 7 June 2023 (T-339 / 22).

Downloads

Download data is not yet available.

References

Bercovitz Rodríguez-Cano, Alberto: Introducción a las Marcas y otros signos distintivos en el tráfico económico, Thomson Reuters Aranzadi, Cizur Menor, 2021.

Díez Estella, Fernando: «Las complicadas relaciones entre la Ley de Defensa de la Competencia y la Ley de Competencia Desleal», Gaceta Jurídica de la Competencia y de la Unión Europea, nº 213, mayo-junio 2001, pp. 11-34.

Fernández López, Mercedes: «La competencia de los Tribunales de marca comunitaria», Práctica de Tribunales nº 33, diciembre de 2006, pp. 40-50.

Garayalde, María Dolores: «La protección de la marca; especial consideración de la marca comunitaria», Revista Universitaria Europea, pp. 21-36.

Gómez Sánchez, David: La infracción de la marca comunitaria: problemas de coexistencia con los Derechos nacionales, Marcial Pons, Madrid / Barcelona, Buenos Aires, 2011.

Muñiz Espada, Esther, La especialización de los órganos judiciales en derecho agrario, Reus, Madrid, 2023.

Sánchez-Calero Guilarte, Juan: «La ampliación del concepto de competencia desleal», El Derecho Mercantil en el umbral del Siglo XXI. Libro Homenaje al Prof. Dr. Carlos Fernández-Novoa con motivo de su octogésimo cumpleaños, Marcial Pons, Madrid, Barcelona, Buenos Aires, 2010, pp. 391-399.

Downloads

Published

2023-11-02

Issue

Section

Case Law Reviews

How to Cite

Comment on the judgment of the General Court of 7 June 2023 (T-339 / 22). (2023). Revista Española De Estudios Agrosociales Y Pesqueros, 261, 275-283. https://doi.org/10.24197/reeap.261.2023.275-283